Disputen

Ichthus Leiden heeft naast kring en gezamenlijke avonden ook de mogelijkheid om met gelijkgestemden eens in de zoveel tijd samen te komen voor een gezellige activiteit. Op dit moment kent ze drie disputen: Filia, Aurelius, en Komorebi.

Damesdispuut Filia

filia.jpg

Het damesdispuut Filia is opgericht in 2019. Het dispuut heeft als doel om het gezellig samenzijn van vrouwelijke leden van de vereniging te bevorderen. Dit doen zij door typisch vrouwelijke dingen met elkaar te doen, zoals chocola eten, films kijken en naar het strand gaan. Filia streeft naar een gezellige, open sfeer en hier en daar ook diepgang. Dispuut Filia komt elke eerste donderdag van de maand bij elkaar. Er worden gezelligheidsactiviteiten georganiseerd, maar ook activiteiten die als doel hebben om de leden op te bouwen in kennis of geloof.

Het huidige bestuur bestaat uit:

  • First Lady: Emma
  • Miss Right: Hannah

Ben je een vrouw en houd je van vrouwelijke gezelligheid? Mail dan naar filia@ichthusleiden.nl voor meer informatie.

Dispuut Aurelius

aurelius.png

Aurelius is in het jaar onzes Heren 2020 opgericht als eerste gemengde gezelligheidsdispuut van Ichthus. Deze alom geanticipeerde gezelligheid trachten zij te bereiken door het organiseren van gezelligheidsactiviteiten op de eerste dinsdag van iedere maand. Aurelius onderscheidt zich van de vele andere disputen van onze prachtige vereniging door zijn culturele identiteit, dit is waar het samengevoegd in ons motto: 'ad celebranda delicatiora in vita' (hulde voor onze classica). Dit wordt vertaald met: 'opdat wij de verfijndere dingen in het leven vieren.'

Misschien vraagt u zich af op welke wijze wij uiting zullen geven aan dit prachtige motto. De wijze waarop wij deze verfijndere dingen vieren is bijvoorbeeld door middel van een goed diner met borrel, natuurlijk voorzien van de nodige gezelligheid. Maar misschien bent u eerder geïnteresseerd in een goede klassieke film, een ouderwets gezellige spelletjesavond of anders een bier/wijnproeverij, ook dit alles zult u vinden bij Aurelius.

Wij zullen ons stuk voor stuk inzetten voor een goede sfeer en een vergroot cultureel bewustzijn, niet alleen binnen ons dispuut, maar ook richting de rest van de vereniging.
Ben je geïnteresseerd geraakt, en wil je graag ons komen kijken? Allen zijn van harte welkom, man of vrouw, en zullen met open armen verwelkomd worden. Bij interesse, spreek gerust een van ons aan, of mail naar aurelius@ichthusleiden.nl.

Aurelius is opgericht door- en wordt op dit moment bestuurd door de volgende personen, die ook als aanspreekpunt zullen fungeren bij eventuele vragen:

  • Lisa Walen: Vrouwe 17
  • Vincent Santos: Marskramer (ook wel koopman)
  • Noa van der Linden: Vrouwe 16


Dispuut Komorebi

komorebi.png

Dispuut Komorebi is een gemengd dispuut dat zich richt op het creëren van een open omgeving waar Ichthianen kunnen groeien in hun geloofsleven en meer kunnen leren over kunst, cultuur, muziek en natuur. Iedere maand organiseren wij een activiteit die te maken heeft met één van deze onderwerpen. Een aantal van deze activiteiten zijn ook open voor Ichthianen van andere Ichthusverenigingen om zo de landelijke verbanden te versterken. Naast de gebruikelijke dispuutsavonden organiseren we ook een dispuutsvakantie en is er altijd ruimte tot het organiseren van extra activiteiten!

Komorebi is een plaats waar vriendschappen kunnen groeien en we bovenal een gezellige tijd gaan hebben met elkaar. Kortom: een plek waar je tot bloei komt! Wil je een keer langskomen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar komorebi@ichthusleiden.nl of stuur een appje naar één van de bestuursleden.

Het huidige bestuur bestaat uit:

  • De Bosswachter: Hielco Westra
  • Piet Taaltjens: Judith Mijnster
  • Money Lisa: Sara Hertog

Hopelijk tot snel!

Sponsoren